Spring til indhold

Spørgsmålet, om nuværende og tidligere GBS patienter samt patienter med CIDP bør lade sig vaccinere med de nye vacciner mod COVID-19, er meget aktuelt. GBS/CIDP International Foundation har behandlet spørgsmålet gennem et stykke tid, og hvis du er i tvivl bør du kontakte din egen læge.

Men en af de danske eksperter indenfor GBS og CIDP har udtalt sig om spørgsmålet:

Sammenhængen mellem GBS og influenza vaccine er under 1 per million vacciner og hvis der ikke er en oplagt sammenhæng mellem influenza vaccination og GBS i den enkelte patient frarådes denne vaccine ikke efterfølgende.

COVID-19 vaccinen har vi af gode grunde ikke så store erfaringer med endnu, men vi ved, at der indtil videre ikke er beskrevet GBS udløst af de godkendte vacciner og at COVID-19 ikke ser ud til at have en væsentlig tendens til at udløse GBS i sig selv. Risikoen ved at tage vaccinen skal sættes op i mod risikoen for at få COVID-19 en sygdom som specielt i risiko grupper er en alvorlig og i værste fald dødelig sygdom. Derfor vurderes det at patienter med CIDP og/eller tidligere GBS kan tage imod tilbuddet om COVID-19 vaccinen hvis man i øvrigt opfylder sundhedsmyndighedernes kriterier.

Du kan finde link til den internationale forenings information på https://www.gbs-cidp.org/covid-19-vaccines-and-the-gbscidp-community/

Vi vil også lægge informationen op på vores hjemmeside www.gbs.cidp.dk

På vegne af GBS|CIDP Patientforening

Svend Erik Dyrskov

Facebook Del på Facebook.